”En sax i hjärtat” av Marie Bengts

Är författarens debutroman som utspelar sig i den lilla byn Eneby utanför Växjö. Hannah Lönn reser ner från Stockholm för att hjälpa sin faster som gjort illa sin fot. Hon förväntar sig inga storverk av den lilla byn men när hon väl reser därifrån tycker hon nog att hon har fått lite för mycket av det goda…

Hannah arbetar officiellt som någon form av modeskapare, fast egentligen arbetar hon som sömmerska. Men damerna i Eneby blir nöjda och sätter Hannah i arbete från morgon till kväll. Så även tant Asta. Men när Hannah och hennes moster Lilly kommer till tant Asta blir besöket inte Riktigt vad Hannah tänkt sig… En skräddarsax är inblandad och inte på det sätt som Hannah i vanliga fall är van vid. Längre fram kommer dessutom en knapp spela en stor roll i de spektakel som händer i byn.

En spännande pusseldeckare som utspelar sig i slutet på 50-talet. En sak som skiljer sig från äldre pusseldeckare är att den nästan var dubbelt så lång. Själv tyckte jag att den blev väl lång, det var svårt att hålla ihop alla ledtrådarna i pusslet. Men trots detta är boken mycket välskriven och värd all beröm!

Trevlig läsning! 😁

Betyg: 4 av 5☆

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s