”Det växte ett träd i Brooklyn – Del 2” av Betty Smith

Antal sidor: 350

Förlag: Bookmark Förlag

Läst format: Inbunden

Finns i följande format: Inbunden och e-bok

Betyg: 5 av 5☆

Dax att äntligen träffa Francie igen! Men även hennes familj som består av pappa Johnny, mamma Katie, hennes lillebror Neeley och senare även lillasyster Laurie. Vi får även återse hennes något speciella mostrar Evy och Sissy.

Francie har nu slutat skolan men drömmen är att hon ska kunna fortsätta i läroverket till hösten. Under tiden får hon ett jobb som ger henne en bra inkomst trots att hon bara är 14 år… Men familjen Nolan har det inte lätt och det krig som nu pågår i Europa kommer allt närmare deras eget hemland. Det är bara en tidsfråga innan krigsförklaringen kommer. I och med den blir kostnaden för de flesta varorna skyhöga samtidigt som bristen på jobb leder till att folk inte har några pengar att handla för. När kriget nu är ett faktum bestämmer sig Francie för att börja leva och det genom att göra det som hon alltid drömt om att göra; börja på college.

Men vägen dit är inte enkel eftersom hon var tvungen att hoppa av skolan innan hon började läroverket. Francie möter många motgångar men tillsammans med sin familj, sina mostrar och med en Väldig glöd kämpar hon sig fram i tillvaron.

En magisk fortsättning av ”Det växte ett träd i Brooklyn – Del 1” en så mångbottnad titel som man förstår allt eftersom man läser de bägge delarna. Francie är en karaktär som inte lämnar mig oberörd och det kommer ta ett tag innan jag kan släppa den här läsupplevelsen och gå vidare…

Trevlig läsning! 😍

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s