”Vi mot er” av Fredrik Backman

Antal sidor: 525

Förlag: Bokförlaget Forum

Läst format: Inbunden

Finns i följande format: Inbunden, e-bok, nedladdningsbar ljudbok, CD-bok och MP3 på CD.

Betyg: 5 av 5☆

Är uppföljaren till författarens succéroman ”Björnstad”.

Hockeylaget Björnstad är tillbaka… Med nöd och näppe för att vara exakt. Livet har inte varit lätt för de hockeyspelare som stannade kvar efter det hemska som hände med laget och staden.

Vi får träffa Benji vars hemlighet är en tickande bomb och den ilska han bär på är som en mina som närsomhelst kan explodera. Vi får även träffa hans lagkamrater Amat och Bobo och följa deras kamp tillbaka till ett liv i hockeyns tecken.

Ana och Maya är också tillbaka och den vänskap som finns mellan de 16-åriga flickorna är den finaste som finns. Problemet är att den händelse som drabbade Maya även drabbade Ana och slog en kil mellan vännerna… Frågan är om man någonsin kan laga något som gått sönder så djupt inom en?

Men de vuxna i Björnstad har verkligen inte haft det lätt dem heller; de kämpar för att orka stanna kvar och visa för omvärlden att de duger trots allt som hänt. Vissa drömmar går i kras andra uppfylls och trots detta slutar alltihop i en enda stor tragedi ala Backman.

Boken är ett snäpp bättre än första boken ”Björnstad” enligt min mening. Kanske för att man nu ”känner” karaktärerna, för liksom i övriga av Backmans böcker består böckerna om Björnstad av Väldigt många karaktärer. Det jag älskar med den här serien liksom författarens övriga böcker är att det finns ett djup i berättelsen som Väldigt få författare lyckas åstadkomma på samma sätt som Fredrik Backman.

Trevlig läsning!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s