Julkalenderbloggstafett 2017: Bäst i bokhyllan

Jag blev taggad av ”Sofies bokblogg” att vara med på årets ”Julkalenderbloggstafett 2017”. När jag läst vad det hela handlade om så tackade jag självklart JA! 😄

Boken jag har valt som ska representera årets tema ”Bäst i bokhyllan” är ”Ciderhusreglerna” av John Irving. Men jag kommer också i det här blogginlägget tipsa om de bästa böckerna som blivit filmer (och där filmen FAKTISKT går att se…)

”Ciderhusreglerna” är en Riktig tegelsten med sina 588 sidor men varje sida är guld värd 🙏🏻 Boken handlar om dr Wilbur Larch som arbetar som kvinnoläkaren på ett barnhem som han själv driver. Men bokens kanske egentlige huvudkaraktär är dock barnhemsbarnet Homer Wells. Att Homer ska ta över efter dr Larch är en självklarhet för alla; men kanske inte för Homer själv. Han vill se sig om i landet och lära sig andra saker än att ta hand om kvinnor som råkat i olycka. Han lämnar barnhemmet och beger sig ut på sin första resa och han kommer till en äppelodling i Maine och där börjar ett äventyr som han sent kommer att glömma… Men resan är inte bara en positiv upplevelse för Homer; han träffar på människor som både vill gott och ont, men framförallt träffar han på de heliga ciderhusreglerna och om man bryter dem så är det bara att lämna odlingarna. Frågan är vad vill Homer egentligen?

En Otroligt välskriven och Fin berättelse om mänsklig kärlek och illvilja. Har Ni inte läst den så LÄS!!

Jag lovade också att tipsa om böcker som blivit film där filmen faktiskt går att se 😉 Här kommer en lista:

⭕️ ”Brokeback Mountain” av Annie Proulx

⭕️ ”Bridget Jones dagbok” av Helen Fielding

⭕️ ”Charlotte Gray” av Sebastian Faulks

Tack ”Sofies bokblogg” för att jag fick delta i ”Julkalenderbloggstafetten 2017” 🙏🏻

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s