”Pachinko” av Min Jin Lee

Vilken Fantastisk läsupplevelse! 💕 En tegelsten i bladvändarformat 👌🏻

Antal sidor: 794

Förlag: Bokförlaget Polaris

Läst format: Inbunden

Finns i följande format: Inbunden och e-bok.

Poäng: 5 av 5⭐️

Detta är en av de nominerade till ”Årets bok 2019” och den här boken kommer utan tvekan få en röst av mig!

I den här släktkrönikan får vi träffa en familj vars liv är långt ifrån enkelt. Vi får följa olika släktled/generationer; det börjar med en ung man som föds med andra förutsättningar är dem som räknas som ”normala” i Korea/Japan under tidigt 1910-tal. Han får en fru som är Väldigt ung men snabbt lär sig sina nya roller; den som fru och mor. Vi får även träffa deras gemensamma dotter som har oerhört mycket skinn på näsan men som blir förledd av en som inte hade det. En olycka kommer sällan ensam heter det enligt ordspråket och så är det även för den unga flickan. Men samtidigt som familjen får kämpa så drabbas landet som är deras hemland av en svår kris och sedan av ett krig som drabbar en hel värld.

Vi får sedan fortsätta följa familjen generation efter generation och desto längre jag som läsare följer familjen desto mer blir jag berörd. Jag känner mig engagerad och jag vill hela tiden ha mer och mer.

Åren i ”Pachinko” går i ett rasande tempo; men enligt mig är det bara till bokens fördel. Boken blir aldrig långdragen eller seg utan är helt enkelt en Fantastisk läsupplevelse! Det var länge sedan jag upplevde det med en bok som tillhör ”tegelstenarna”.

En oerhört välskriven, spännande och bitvis tragisk (för vissa av karaktärerna framförallt) historia som utspelar sig i ”Pachinko”. Kan inget annat än att Rekommendera denna Fantastiska bok! ❤️

Trevlig läsning! ☺️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s