”Välkommen hit välkommen hem” av Josefin Fabricius

Hög igenkänningsfaktor! Att vara ung och försöka hitta sig själv och veta vad man vill. Stark! 🙏🏻

Antal sidor: 381

Förlag: Visto förlag

Läst format: Inbunden

Finns i följande format: Inbunden och e-bok.

Poäng: 5 av 5⭐️

De flesta kommer ihåg hur det är att vara ung. Minnena är säkert både positiva och negativa. Vissa minnen kanske ger dig ett leende och tindrade ögon; medan andra får ögonen att tåras och munnen att bli till ett streck. Den här boken får mig att minnas hur det var att vara ung; trots att det är ett tag sedan så finns det en stor igenkänningsfaktor längst med hela booken. Men det var en sak som jag reagerade på och det är att vara ung idag är betydligt mycket tuffare än när jag var ung. Visst hade vi också våra problem men jag tror att sociala medier och internet gör det svårare att vara ung idag…

I boken får vi träffa de tre ungdomarna Rebecka, Alexis och Matilda. Tre ungdomar som ska börja sitt första år på gymnaiet. Något som de flesta vet inte är det enklaste; nya konstellationer av kompisgäng ska skapas, gamla brytas upp, nya lärare och nya ämnen som ska läras in. Vänskaps- och kärleksrelationer bildas och går sönder. ❤️💔 Sociala medier och annan typ av internetanvändande tynger framförallt tjejerna Rebecka och Matilda på ett negativt sätt. Det ideal som skapats i världen och som nu tackvare internet blivit mer tillgängligt.

En Viktig bok som fick mig som äldre läsare att tänka till! Även fast jag haft mina aningar om den värld som våra ungdomar (vissa mer än andra och vissa kanske inte alls) lever i. Hur svårt det kan vara med sociala media och hur mycket plats det tar i de ungas liv. Jag tror att den här boken är spännande och framförallt Viktig läsning för de äldre som har ungdomar i sin närhet; jag fick mig en rejäl ögonöppnare!

En bok jag rekommenderar varmt! 🙏🏻

LÄS!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s