”Mamma fuckar upp” av Elisabet Omsén och Charlie Rosales Sandqvist

Mamma fucka upp - 1

En viktig bok som lyfter något svårt; att som barn ha den ena föräldern i fängelse. Men även det när en förälder inte klarar av att ta hand om varken sig själv eller sina barn. En bok som berör! ❤️💔

Antal sidor: 55

Förlag: Krossa förlag

Läst format: Häftad

Finns i följande format: Häftad

Betyg: 5 av 5⭐️

Det här var en bok som fångade mig direkt. Den är illustrerad i serieform och det gör det hela ännu mer tilltalande; både för ögat samtidigt som den ger berättelsen en större bredd. Personligen är jag svag för Charlie Rosales Sandqvist illustrationer sedan tidigare och denna boken är Riktigt bra och tilltalande!

Boken handlar om Petter och Sahar Karlsson; samt deras mamma Maja Karlsson som sitter i fängelse för narkotikabrott. Är det en självklarhet att man måste älska sina föräldrar? Oavsett vad de gjort? Det är inte enkla frågor; men det fick mig som läsare att börja fundera hur jag skulle känna om jag var i deras situation. Hur berättar man ens att ens förälder sitter i fängelse? Beror det på vad föräldern har gjort eller är det alltid lika jobbigt; eller inte jobbigt alls?

Att det är jobbigt när föräldern sitter i fängelset är väl förståeligt men hur det efteråt? Kommer föräldern klara att återgå till ett ”normalt” liv med sina barn eller inte. Den här boken fick mig att verkligen tänka till och försöka sätta mig in i situationen. Men det är svårt! Därför är detta en oerhört viktig bok som kan ge stöd för barn/unga/vuxna som befinner sig i liknande situationer.

LÄS!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s