”Cilkas resa” av Heather Morris

En berättelse som berör, skakar om och är Helt Omöjlig att lägga ifrån sig! 💔 En bok jag kommer rekommendera ALLA att läsa! ❤️

Antal sidor: 397

Förlag: Bokförlaget Nona

Läst format: Inbunden

Finns i följande format: Inbunden, häftad, e-bok och nedladdningsbar ljudbok.

Betyg: 5 av 5⭐️

När jag började läsa boken om tatueraren i Auschwitz var det en bok som berörde mig på så många plan. Mycket för att jag aldrig hade tänkt tanken på att det var någon som var tvungen att tatuera alla dessa människor som kom till Auschwitz; tatueringarna som blivit så kända för eftervärlden. Men bland de människor som kom i tatueraren Lales väg förutom hans flickvän Gita var dennas nära vän Cilka Klein. Varför Cilkas öde fastnade på näthinnan berodde mycket på hennes låga ålder samt den grymhet hon fick utstå genom att bli utnyttjad. 

När sedan Cilkas berättelse blev en bok har jag förberett mig för att kunna ta emot och läsa om de ohyggligheter som jag kunde gissa mig till att hon varit med om på grund av tidigare ledtrådar. ”Tatueraren i Auschwitz” fick jag pausa med jämna mellanrum för det var så mycket att ta in; ”Cilkas resa” var snarare tvärtom; jag kunde inte läsa fort nog; hennes minnen om vad hon fått utstå var tuffa att läsa om; men vilken inspiration hon är när hon gör allt för att hjälpa sina medmänniskor trots att hon själv är i en utsatt situation.

Författarens sätt att skriva får Cilkas röst att ljuda högt och klart. En bok jag varmt kan rekommendera om du liksom jag vill lära oss mer om den mörkare delen av vår historia och om de människor som klarade av komma helskinnade ut på andra sidan.

En bok som borde vara obligatorisk läsning!

LÄS!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s