”Amerikaäventyret Flykten till Amerika” av Camilla Lagerqvist

Camilla Lagerqvist lyckas alltid fånga mig som läsare oavsett vilken tid vi befinner oss i. Här får vi följa med den hårt utsatta Ingrid i jakten efter sin försvunna syster borta i Amerika. Spännande, obehaglig och med ett slut som gör att man direkt vill läsa del två! 🙏🏻

Antal sidor: 151

Förlag: Bonnier Carlsen

Läst format: Kartonnage

Finns i följande format: Kartonnage

Betyg: 5 av 5⭐️

Jag har läst många böcker av Camilla Lagerqvist; alla spännande och svåra att lägga ifrån sig. Boken om Ingrid och hennes syster Hedvig är inget undantag!

Hedvig är redan i Amerika när hennes lillasyster Ingrid lämnar sitt gamla hemland för att med Amerikabåtarna resa till New York. Men resan är långtifrån riskfritt då det pågår ett världskrig. Det behövs också en dyr biljett och på grund av det som förelåg resan så är Ingrid i stort behov av kläder och tillhörigheter.

Men med många om och men så kommer hon ombord på S/S Borås för att avsegla till New York och frågan är om hon kommer hitta sin syster som hon inte hört av på åtta månader…

En spännande reseskildring i en svunnen tid. Ska bli spännande att läsa bok nummer två ”Barnhemmet i Brooklyn” och tredje boken ”Gömd på Manhattan”.

Trevlig läsning! ☺️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s