”Tre systrar” av Heather Morris

Hjärtskärande, kärleksfull och en del av historien som vi Aldrig får glömma! 🙏🏻 Rekommenderas till Alla att läsa! ❤️

Antal sidor: 414

Förlag: Bokförlaget Nona

Läst format: Inbunden

Finns i följande format: Inbunden, e-bok och nedladdningsbar ljudbok.

Betyg: 5 av 5⭐️

Heather Morris har blivit en stor favorit hos mig efter hennes böcker om Lale och Gita (”Tatueraren i Auschwitz”) och Cilka (”Cilkas resa”). Hennes tredje bok (”Tre systrar”) är en Fantastisk och kärleksfull berättelse som bjuder på mycket glädje, stor sorg och tårar; men framförallt fascinationen över att tre systrar har så starka band så de överlever helvetet på jorden.

Vi får träffa de tre systrarna Cibi (Civia Meller) som är äldst; mellansystern Magda Meller och minstingen Livia/Livi (Ester Gizella Meller) samt deras far Menachem Meller, deras mor Chaya Meller och deras morfar Yitzchak Strauss. De kommer ifrån Slovakien och de är judar.

När andra världskriget bryter ut så blir det judiska folket i Slovakien utsatta genom att tyskarna vill att de bland annat ska skicka unga flickor som ska vara behjälpliga för tyskarna som arbetskraft. Den som drabbas i familjen Meller är minstingen Livia men då familjen anser att hon är för ung så erbjuder sig storasyster Cibi att följa med. Men det arbete de ska utföra finns inte ens i hemlandet; flickorna förs till det numera ökända koncentrationslägret Auschwitz.

Kvar hemma i Slovakien är mellansystern Magda, deras mor och morfar. De lider då de inte vet vad de båda systrarna befinner sig och hur de mår.

Efter en längre tid återförenas de båda systrarna Cibi och Livi med Magda. Men priset som de tre systrarna måste betala är högt och frågan är om man man någonsin kan återhämta sig efter det som systrarna får uppleva och vara med om i lägren?

En trilogi med ett oerhört viktigt budskap! Läst alla tre och jag lova att du får en ögonöppnare som gör ont enda in i själen… 💔

Det här är en bok som borde vara obligatorisk läsning. En bok som berör på så många sätt. Rekommenderas varmt!

LÄS!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s