”Tordyveln flyger i skymningen” av Maria Gripe

Spännande läsupplevelse med vackra miljöskildringar och fina minnen från barndomen! Rekommenderas varmt! 🙏🏻

Antal sidor: 157

Förlag: Bokförlaget Hedvig

Läst format: Kartonnage

Finns i följande format: Kartonnage, e-post och nedladdningsbar ljudbok.

Betyg: 5 av 5⭐️

Jag älskade Maria Gripe som barn och att få återuppleva en av hennes berättelser var Otroligt roligt! Det här är en lättläst version av ”Tordyveln flyger i skymningen”; en version jag varmt kan rekommendera!

I den här boken får vi träffa de två syskonen Jonas (13 år) hans storasyster Annika (15 år) och deras kompis David (16 år); året då boken utspelar sig är 1976 i Småland i samhället Ringaryd.

På grund av en rad händelser får de tre vännerna ett sommarjobb och det är att vattna samtliga växter i den gamla 1700-tals huset; Selanderska gården. Vissa växter är från 1700-talet. Men i samband med arbetet så börjar mystiska saker hända på gården och den ena händelsen efter den andra leder de tre vännerna på skattjakt… och ett mystiskt schackparti?!

Tillsammans med de tre vännerna får vi följa ett kärlekspar från 1763 och det är tack vare brev och kyrkböcker som det växer fram en tragisk kärlekssaga; eller?

En bok jag varmt kan rekommendera; Älskar miljöskildringarna och magin som ligger över Maria Gripes böcker; den här är definitivt inget undantag! 🥰

Trevlig läsning! ☺️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s