”Främlingen” av Diana Gabaldon

En berättelse som jag velat läsa länge men som jag inte kommit till skott med förrän nu… Så glad att jag Äntligen läst den första delen; dags att införskaffa del nummer två! 🙏🏻

Antal sidor: 735

Förlag: Bookmark förlag

Läst format: Storpocket

Läst språk: Svenska

Finns i följande format: Storpocket, pocket, e-bok och nedladdningsbar ljudbok.

Betyg: 5 av 5⭐️

Det här är första boken i en Lång serie; flera av böckerna är uppdelade på två böcker; tjockleken är imponerande på det flesta av dem!

Vi börjar med att träffa Claire som under andra världskriget arbetade ute i fält som sjuksköterska; medans henne make arbetade som hemlig agent. Men kriget är slut och de upplever på nytt sin bröllopsresa och far genom Högländerna och njuter av det magiska landskapet.

Men saker och ting blir inte riktigt vad Claire tänkt sig och hon lyckas på något sätt återvända till samma plats men nästa två hundra år tidigare. Där blir hon utsatt för Jonathan Randall som är nästan en kopia av sin yngre släkting; hennes egen man Frank. Utseendet och dess likheter till trots skrämmer han henne rejält. Men hon räddas av ett helt gäng ”glada” högländare och bland dem finns en skadad yngling Jamie. Det dröjer ett bra tag innan saker sker emellan dem; men sen händer desto mer och de råkar ut för än det ena än det andra…

En kärlekshistoria som utspelar sig i dåtid men samtidigt känns modern. Ser framemot nästa bok i serien som heter ”Slända i bärnsten”.

Trevlig läsning! ☺️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s