”Hjälp mej Katja” av Maria Lang

Älskar Maria Lang! Förutom böcker för vuxna skrev hon också Otroligt Spännande ungdomsböcker! 😳

Antal sidor: 200

Förlag: B Wahlströms

Läst format: Inbunden

Läst språk: Svenska

Finns i följande format: Inbunden

Betyg: 5 av 5⭐️

Det här är den andra boken om Katja men också den sista med endast Katjas namn på framsidan; de två resterande böckerna i serien heter ”Jan och Katja jagar jultomten” (1975) och ”Jan och Katja jagar en kista” (1977). Önskar att hon skrivit fler för Katja och karaktärerna som dyker upp i Maria Langs ungdomsdeckare är Riktigt roliga att umgås med!

I den här boken så befinner sig Katja fortfarande hos sina farföräldrar och när hennes yngste kompis femåriga Janne kommer inflygande genom dörren för att fråga om Katja vill följa med till ”underjorden” så är Katja något tveksam; men när hennes farfar berättar vad det är Janne menar så följer hon med. Något som hon kommer att ångra längre fram…

Vi får också åter träffa Mikael Katjas snygga kompis men efter honom jagar den allt annat än trevliga tjejen Steffie. Hon gör saker som förargar både Katja och Janne (och mig som läsare med vill jag lova)!

Jag tycker verkligen om sättet som Maria Lang skrev sina böcker på; spelar ingen roll om det är ungdomsböckerna eller pusseldeckarna för vuxna.

Trevlig läsning! ☺️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s