”Stenänglar” av Kristina Ohlsson

Antal sidor: 159

Förlag: Lilla Piratförlaget

Läst format: E-bok

Finns i följande format: Kartonnage och e-bok.

Betyg: 5 av 5☆

Den avslutande delen i trilogin om barnen Simona, Aladdin och Billie. Del tre är precis lika spännande som de två första delarna; ”Glasbarnen” och ”Silverpojken”. Hela serien rekommenderas varmt!

Simona ska under påsklovet bo hos sin mormor i Åhus, men mormor är inte som vanligt längre; hon är trött och nedstämd. Simona börjar fundera på vad som är fel, när svaret kommer rasar Simonas värld samman. Men som ett stort stöd har hon sin bästa vän Billie och kompisen Aladdin.

När mormor blir inlagd på sjukhus bor vännerna tillsammans i mormoderns hus och försöker lösa mysteriet med de fyra stenstatyerna ute i trädgården som flyttar på sig. Huset var från början ett gammalt hotell och alla rummen har olika namn, det mest omtalade rummet heter ”Suckarnas rum”. Anledningen till det namnet försöker barnen ta reda på men så mycket har de listat ut att ”Suckarnas rum” och det som händer med statyerna hör ihop… Och när sedan statyerna börja falla så förstår barnen att svaret på gåtan finns närmare än vad de kunnat ana…

Känns tråkigt att serien är slut… Men ser framemot att läsa andra böcker av författaren! 😄

Trevlig läsning! 😊

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s