”Saker ingen ser” av Anna Ahlund

Antal sidor: 413

Förlag: Rabén & Sjögren

Läst format: Flex band

Finns i följande format: Flex band och e-bok.

Betyg: 5 av 5⭐️

Jag Älskade författarens första bok ”Du, bara”! Den blev min januari månads bästa bok förra året (2017)👌🏻 Hade svårt att tro att den här skulle kunna vara bättre än författarens Fantastiska debut, men jag hade fel… ”Saker ingen ser” är ett strå vassare 👌🏻

”Saker ingen ser” handlar om ett kompisgäng som går på Sibylla allmänestetiska läroverk (kallas Byllis); Johannes, Sebastian, Yodit, Miriam och Fride. Vi träffar även på tvillingarna Linn och Aron under bokens gång. 

Johannes gillar Karin Boye och den speciella relationen till författarinnan är rent ut sagt hjärtskärande. Sebastian är den i gänget som försöker hålla ihop gruppen som allt mer börjar spreta iväg åt olika håll. Han har även ett speciellt nyårslöfte som mest ger honom problem, bitvis angenäma sådana. Yodit är den nya i gänget och har svårt att finna sig en plats, för att försöka underlätta arrangerar hon filmkvällar för gänget. Frågan är väl om det är tillräckligt? Sen är det Miriam och Fride, paret som nämns som en enhet. Men är kärleken mellan dem ömsesidig eller finns det en spricka i fasaden? 

Linn och Aron är tvillingarna som står utanför gruppen men som har eller får en allt viktigare roll desto längre boken fortgår…

Gruppens konstellation förändras under bokens gång och året går (ett kapiel i boken är en månad). Man får mer och mer förståelse för vad karaktärerna känner och hur de upplever olika saker. 

Det som är så Fantastiskt med Anna Ahlunds två böcker är att Alla karaktärerna får vara sig själva, det är Ingen i omgivningen som säger/tänker något om det. Fride är hen och är tillsammans med Miriam och Sebastian gillar både killar och tjejer, det är Inget konstigt med det och det uppskattar jag som läsare oerhört! Kan erkänna att jag reagerade i början på ordet hen (troligen för att det används så sällan i böcker) men sen känns det helt och fullt Fride. 

Tack Anna för att du skriver om ett samhälle som är Allas! ❤️

Trevlig läsning!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s