”Älvkorset” av Jenny Töredal

En Väldigt spännande läsupplevelse! Vill redan åka tillbaka till Wida för att få veta hur det går… 😱

Antal sidor: 232

Förlag: Visto förlag

Läst format: Häftad

Finns i följande format: Häftad och e-bok.

Betyg: 5 av 5⭐️

Är den första boken i trilogin ”Sagan om Ella”. Den andra boken heter ”De dödas dolk”, den tredje delen håller författaren på att skriva på nu.

Boken handlar om Ella vars mormor äger ett väldigt speciellt smycke, Älvkorset. Smycket är förankrat i en annan värld än vår, Wida. Men i hela sitt liv har Ella befunnit sig i vår värld för att skyddas mot dem som vill Älvkorset bärare och dess ättlingar ont. Men när mormodern börjar bli svagare återvänder dem tillsammans till Wida. När sen Ella blir lämnad kvar ensam får hon det tufft eftersom världarna; den hon levt i hela sitt liv och den nya skiljer sig ifrån varandra. 

Livet för Ella blir inte heller lätt; hon lever farligt och gör vid flertalet tillfällen saker som hon hon ångrar efteråt. Men när hon träffar på den Order som mormodern varnade henne för  möter hon också sitt livs kärlek. Men hon är osäker eftersom hon inte vet om kärleken är besvarad eller om han tar henne för hennes titel som Älvkorsets bärare. Och så var det där med profetian… 

Det här är en spännande bladvändare som ger mersmak av landet Wida. Jag längtar redan efter att läsa nästa bok i trilogin! 

Trevlig läsning! ☺️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s